Déjà vu

Idag när vi åt frukost fick jag värsta deja vu känslan (eller hur man nu säger) och då började jag diskutera med elin vad det egentligen är, och hon tyckte att jag skulle kolla upp det och lägga upp det på min blogg. Så det ska jag göra!

Dagens ord: Déjà vu

(uttalas: /ˈdeɪʒɑː ˈvuː/; franska: /deʒa vy/ "redan sett") kallas känslan av att ha upplevt något tidigare fast man nödvändigtvis inte har det. Fenomenet verkar förekomma ofta. Mer än 70% av befolkningen har upplevt det någon gång.
Det finns en teori om att déjà vu faktiskt har med minnet att göra. Det innebär att en händelse inte registreras i närminnet utan hoppar direkt till långtidsminnet, vilket leder till att man får en känsla av att det som händer runtomkring oss har redan hänt tidigare.
Det finns även andra teorier om vad en déjà vu beror på. En teori är att allt som händer omkring oss blir för mycket för hjärnan, och minnessystemen kan för ett ögonblick inte hänga med. När minnet sedan kommer ikapp känns det som om man tidigare varit med om det som händer.
Ytterligare en teori är att en déjà vu skulle vara en förmåga i hjärnan vi inte kan använda annars, att det skulle vara hjärnans sätt att logiskt förutse vad som bör eller kan hända. Under perioder i livet då man sover dåligt och är trött under dagarna, kan déjà vu uppkomma flera gånger dagligen.
En mer religiös tanke är att drömmar berättar vad som ska hända i framtiden. När man får en déjà vu-känsla är det händelserna man har drömt om som inträffar. En person som tror på reinkarnation, till exempel en hindu, kan tolka déjà vu-upplevelser som rester av minnen från ett tidigare liv.

Asskicker

Idag kickade jag ass på träningen! Jag var typ bäst. Annars har jag varit jättesur hela dagen typ, och arg, fast jag vet inte varför. Har ingen anledning att vara det. Så på träningen när jag köttade så var det typ lite fart 2 50:or och några var bröstsim. Så jag bestämde mig för att tänka på tekniken, och simma framåt och inte uppåt (som jag ofta kan göra). Så tänker jag på det skitmycket och när jag kommer i mål på 50:an så står elin på kanten och säger "Vad högt du simmar Anton! Mycket högra än alla andra!", menat som en komplinmang, men jag blev så jävla arg så jag skrek åt henne och skällde ut henne på 50:an efter det. Sen efter ytterligare två 50:or insåg jag vad som hade hänt och fick jättedåligt samvete, och sa till elin att jag nog överreagerade lite ;) haha! Så nu vet ni hur det kan gå när jag inte är på humör! Men nu ska jag se på tv, ha ett bra liv!



Samlare

Haha! Jag kollar på Outsiders. Det handlar om människor som samlar på saker och aldrig slänger något och typ sånna som inte kan sluta köpa saker. Jag tycker att jag sparar för mycket, men nu vet jag inte vad jag ska tro. Gubben det handlar om nu har fyllt 11 rum i deras hus och han och hans frus sovrum är delat i två delar. En städad del som är hans frus del och en del där det är fullt med typ papper (skräp?) Ser jättekul ut! Men det är mest äckligt. Tänk om man inte kunde slänga något?

Nu är det en kille som samlar på gammal mat och jätteäckliga saker. Och han samlar på sitt eget bajs i olika hinkar!!!! Fy fan vad vidrigt, jag byter kanal nu. Äter faktiskt glass! De borde varnat för känsliga tittare... 10 hinkar med bajs och 20 flaskor urin, nä fy fan. jag vill bara spy.

Det var det, orkar inte skriva mer nu.






Calella

Jag vill åka utomlands!


redo för bad



haha, den här var skitkul!



Söndag

Idag skulle jag också sälja gt, men det kom inga tidningar idag heller! Jag blir så trött.

Morsdag är det ju idag, så jag har skalat potatis hela morgonen, men nu blev jag äntligen klar. Har massor att plugga och det är fint väder så jag ska nog lägga mig lite i solen och läsa om europa... hoppas jag kan hålla mig vaken.

Måste ju också bara säga att jag kollade på hela den där eurovision eller vad det hette igår, från första minuten till sista. Jag är inte stolt, och jag måste också säga att det blir sämre och sämre för varje år. Men mest tycker jag synd om Charlotte (heter hon så?) kul att vara förhandsfavorit och sen komma sist typ. Aja, hon får väl skylla sig själv. Nu ska jag plugga i alla fall. bajdå

Ikeabesök

I morse ringde Fanny mig ca 07:45, väldigt trevligt, då jag kunde sovit till 08:45. Men det är väl smällar man får ta när man är kompis med henne ;)

Idag var det ingen träning, eller man fick träna själv om man ville. Så det bestämde jag mig för att göra, har ju varit sjuk så jag måste komma igång. Simmade 4000m så jag är nöjd! Elin, Helena, Johan och Isabelle var också där, så vi var några stycken i alla fall. Anders holme (tror jag han heter) var också där. Efter det drog jag och Elin till Ikea. Där var vi inne i alla sånna "skyltrum" typ och pillade på allt. Jag fick i alla fall köpt barnplatsbestick (9kr för typ massa olika sorter), en ram (man fick plats med typ 7 kort) och en liten miniväska typ, som jag inte vet varför jag köpte, men den kostade 15 kr och var grön. Sen köpte jag ett par ascool solbrillor på HM, gröna såklart.

Nu är jag på Donsö, och jag sitter vid familjens gemensamma dator (hatar den). Den är så seg och äcklig, får typ utrbrott hela tiden. Vill bara slå den! Appropå slå, jag sprang runt på stan med min långa ram, som förövrigt var ganska mjuk. Men den var typ halva min längd. I alla fall så slog jag till minst 10 pers med den, varav en rakt i huvudet. Väldigt pinsamt. Slog även till elin när vi var på Ikea, men det var mest med flit ;) Vad jag skulle komma fram till när jag snackade om datorer var att jag inte har orkat ta med mig min egen. Hade tänkt ha en datorfrihelg (jamen, jag måste ju faktiskt blogga, det räknas inte) och plugga. För det behöver jag göra. Hoppas på fint väder imorgon också, så då kanske jag kan plugga ute i solen. Men min mobil är på, så det är fritt fram att kontakta mig! (Fast helst inte innan 08:00, FANNY!!!!)


ikea
Jag tror de tyckte det var ganska skönt när vi gick ;)

Ny design, igen.

Elin fixade en sån design till mig, skitsnygg! Kan inte sluta kolla på den. Men jag ska sova nu, så jag får glo mer på den imorgon. Ha det bäst.


Elins blogg
Länkar som ett tack ;) fast hon kommer ju få mer betalt sen ;) hahaha! (för det är ju så många som läser min blogg så hon kommer få så många fler besökare...)


"Han veta vad jag heter! OMG! Vad jag svara?!"

Ny sån vad heter det, typ design? på min blogg. Jag vet att den blev ful, men jag gjorde mitt bästa.

Idag är jag frisk, så jag fick träna. Visste inte att ett fart 2 pass på 5000m kunde vara så jobbigt... Men jag är snart i form igen!

Annars har jag faktiskt inget roligt att berätta. Hade bokredovisning, gick väl helt okej och sen hade jag spanska nationella. Läsförståelsen. Kan ju säga att läsförståelsen inte är hög! Gissa lite här och där, men jag fattade faktiskt en hel del så jag är nöjd. Lite ont om tid var det kanske, men det var det som räddade mitt liv.

Det var iofs lite roligt tisdags på datakunskapen, när jag och tinny och två till i min klass satt kvar, för vi hade håltimma efter den lektionen. Så kom värsta blatteklassen in, eller de stod och knackade typ 10 minuter innan deras lärare kom. Och vi ville ju inte öppna. Jag öppnade en gång men stängde direkt ;) så de visste att vi var där inne. I alla fall, så när de kom in skrek de och höll på som de flesta blattar brukar göra (fördommar? nä inte jag...) Så var det en tjej som typ skrek "Jag visste att dom var här inne. Dom har porrsurfat, jag lovar. Era sexgalningar, ni har haft sex, därför ni inte vilja öppna!" men vi fick vara där för läraren så. Sen var jag ju så snorig så jag drog in snoret liksom (lät äckligt när man beskrev det med ord) och då skrek hon "vem hyscha mig? jag ska slå ihjäl den, man hyschar inte mig, jag svär, jag ska slå ihjäl den". Typ helt störd var hon, men mest patetisk. Typ tre av dem pratade jättehögt i sina mobiler på tre olika språk och alla var inloggade på nattstad och skrek om att en jävla kille hade svarat och han visste vem hon var. Är det då vi ska anteckna eller? Sen hade de betygsnack och alla undrade varför de inte hade bättre än G, haha! Typ nån datakurs gick de eller nåt, för alla höll på med photoshop. En av tjejerna hade gjort en jättefin bild, som vem som helst skulle kunna göra bättre i paint... Haha! Men nu orkar jag inte skriva mer, ska sova.

Fix You

Har hittat ett roligt program på datorn där man kan göra om bilder och Erla tipsade om ett jag kunde ladda ner. Så det är vad jag har sysslat med den största delen av dagen. Ska plugga lite nu när alla är och tränar, för då är det inte så lönt att sitta vid msn.

Här är en bild jag gjorde. Gjorde flera i samma typ som jag gjorde till en stor sen, därför är det text på den.


image123
10 poäng om du kan gissa vilken låt det är ;) Orkar inte lägga upp fler, tar så lång tid.

Jag har blivit en av dem.

Ännu en dag. Är fortfarande förkyld. Vägrar säga att jag är sjuk. Det har i alla fall varit en skitjobbig dag i skolan, har haft typ huvudvärk, fast ändå inte, svårt att förklara, hela dagen. Men jag känner mig liksom inte sjuk. Helknas.

Det började med spanska nationella. Först hörförståelsen, typ en intervju med nån spansk mamma typ ;) De pratade i alla fall jättelångsamt, så det gick bra. Men på slutet fattade jag inget. Efter det hade vi uppsatsen och då skulle vi skriva en resumé på intervjun! Helt cp-svårt, för jag visste ju inte ens om jag ahde hört rätt? Så jag hittade på lite och så. Blev väl helt okej hoppas jag.

Sen efter skolan gick jag och tinny och köpte små häägen-dasz glassar. Jättesöta små miniatyrer, 100ml. 5 kr styck! Asbilligt! Eller så kunde man köpa 8 st för 30 kr, det gjorde jag. Men det fanns bara tre smaker. Strawberry Cheesecake, Vanilj och Belgian Chocolate. Testade alla utom vanilj igår, så jag visste att Strawberry Cheesecake var godast, så det blev 5 sånna. Ändå billigt, typ 800ml för 30 kr, en 500ml kostar typ 50 kr eller nåt i vanliga fall. 

Så sjukt tråkigt har jag. Ska kanske laga lite mat? Hoppas verkligen jag mår bättre imorgon. Är ledig från skolan. en heldag hemma utan att göra något annat än att plugga ligger inte högt upp på min kul saker-lista!

:(

Jag måste skriva av mig lite känner jag.

Idag har verkligen inte varit min dag. Vaknade jättesnorig och så har dagen fortsatt. Morgontränade, och efter det kände jag mig seg. I skolan blev det inte bättre, blev bara tröttare och tröttare. Fast jag kände mig inte sjuk... Bara snorig och huvudet kändes dubbelt så stort. Så jag gymmade och efter det kändes det bättre, men när jag hoppade i vattnet började huvudet dunka och jag insåg att jag kanske borde åka hem och vila. Orkar inte med att bli sjuk nu, så jag hoppas verkligen att det är bättre i morgon. Mår ju inte så jättedåligt, så det kan säkert vara bra imorgon. Känns bara väldigt irriterande att jag inte kan träna och jag stör mig på det. Jag vill träna, jag vill bli bättre och jag vill inte sitta här och tycka synd om mig själv. Har köpt lite godis som tröst och jag har kurerat mig lite. En ipren och c-vitamin brustablett. Sen har jag tagit allergispray i näsan (kan ju faktiskt vara så att allergin börjat komma nu, och det kanske är därför jag mår dåligt) och sen tog jag vanliga näsdroppar med. Men nu svider det i näsan (det är iofs menthol i allergi-skiten) men jag vet inte om kombinationen var någon hit.

Det här ger mig en underbart tillfälle att plugga till mitt spanska nationella imorgon, men jag vet inte vad jag ska läsa på riktigt och jag orkar inte. Har i alla fall planerat att åka till skolan och göra provet, för jag planerar att må bra imorgon. Ska i alla fall gå och lägga mig i tid och sova länge!

Nu får det räcka för tillfället. Kanske uppdaterar lite senare, eller nej det gör jag nog inte. Så fruktansvärt tråkigt att vara hemma och nu kommer ångesten igen. Jag vill träna. Anton, du är sjuk, du ska vara hemma. Eh, hejdå.


NJM 07

Hittade ett album med bilder från NJM på Färöarna och den här bilden är bara så jag. 

image122

Söndagsångest

Söndag kväll och snart är det sängdags. Vad har man lyckats hitta på idag då? Jo jag skulle sålt GT (tidningar), men de kom inte, så jag vart lite irriterad. Jag var ju ute på Donsö, så jag åkte in till stan, där resten av familjen befann sig för min lillasyster och lillebror skulle springa Lilla Göteborgsvarvet. Missade när Olof sprang, men Olivia med sina två kompisar var jätteduktig! Även om de bara sprang lite mindre än 2 kilometer, eller vad det nu var. Fruktansvärt mycket folk var det i alla fall, usch. Pappa sprang det vanliga varvet igår, han var också duktig.

Jag skulle pluggat lite den här helgen, men det blev inte så jättemycket med det. Jag har nästan läst ut min bok, Mörkt Vatten, men jag har redan bestämt och skrivit ner vad jag ska säga på redovsningen. Har pluggat spanska med... repeterat lite preteritum och imperfekt. Får se på tisdag om jag har lärt mig något, skulle tippa på ett negativt resultat.

Bakat har jag faktiskt gjort. Gjorde en repris på min, Erlas och Amandas egna recept. Sockerkaka med jordnötssmör och marabouchokladbitar i. Sjukt gott. Men det blir några extra situps ikväll!

Imorgon är det morgonträning, gym och träning igen. Tror inte vi har något speciellt i skolan. Kan kanske bli en trevlig dag, men jag känner att tålamodet är inte på topp och minsta lilla kan göra det till en bottendag.

image121

På ett sätt som ingen annan riktigt gör

Jag har inte skrivit på jättelänge, och det beror på att jag inte har något roligt att skriva om. Det blir bara samma sak varje gång. Skola och simning. Men sen är det ju det som är mitt liv så jag får väl vänja mig vid det.

Det senaste har det kanske inte hänt så mycket roligt. Vi fick i alla fall veta våra betyg i Matte A och Matte B. MVG så klart ;) Fick 53/55 poäng på Matte A nationella så jag är nöjd. Annars är det väldigt mycket i skolan. Har Nationella i spanska nästa vecka, fysikprov och buffertdag. Kan ju säga att det blir mest plugg på buffertdagen ;) Ska redovisa min bok också. Den är så fruktansvärt tråkig. Mörkt Vatten heter den. LÄS DEN INTE. Vi ska berätta om vad vi har gemensamt med huvudpersonen och typ vad man känner igen sig i handlingen, eller typ ja. Sen ska man berätta om vad det är för genre och vad som gör att den tillhör den genren. Skittråkigt, speciellt då jag verkligen inte liknar huvudpersonen på något sätt och verkligen inte känner igen mig i något som händer i boken. Har i alla fall bara 30 sidor kvar typ, så det är chill.

Imorgon ska jag sälja GT (tidningar). Sen ska jag antagligen kolla på mina småsyskon då de ska springa lilla göteborgsvarvet.

Igår var hos Erla med Amanda. VI kände för att umgås lite, så det gjorde vi. Vi sjöng singstar och degade typ. Vi skulle ändå träna idag så vi kunde inte vara uppe hur länge som helst. Våfflor blev det till frukost. Kan ju säga att jag blev påmind om dem under passet. Ett jävligt jobbigt pass för övrigt. Typ 6000 hårt. Syra som bara den, har fortfarande ont. 

Nu ska vi i alla fall äta lite mat. Är otroligt hungrig. Kyckling med klyftpotatis blir det. Can't wait. Hoppas det har varit trevligt att läsa (vilket jag vet att det inte varit).


Och jag vet att det går över och kommer kännas mycket bättre men
varför är man alltid en jävla nybörjare på sånt här?

milf

ofta det är massa offer som går in på min blogg när jag inte ens skriver något :P


har verkligen ingen lust att skriva något och jag har inte hunnit det senaste. Det har ju varit så härligt väder! Men jag fick värmeutslag i lördags och söndags så det är inte lika skönt längre...

Idag körde vi specpass, typ 6000m. Fast allt var inte spec, men det gick faktiskt väldigt bra. Men jag lär ju ha ont på diverse ställen imorgon. Efter passet satt vi kvar ganska länge (hyffsat länge för att vara vi, så då är det länge...) Vi snackade spanska och franska, men vi sög. Efter det lekte jag lite med Elin på läktaren. När hon blir stor ska hon bli en MILF! :D

Och nu sitter jag här, äter lite mat. Potatissallad som mamma gjort med för mycket lök i... och lite korv till det. Har faktiskt inte tänkt plugga något i kväll. Väldigt skönt. Men jag har Matte A nationella imorgon, del 2. men det går nog bra! 

Glass-Anton

Så här roligt liv har jag. 

 



UV

Undervattensbilder på GP i Stockholm. Kul var det, tills batteriet dog...

image117

image118

HAHA!

Tyckte bara att den här var så kul!


H&M Avenyn, Göteborg 

Ett par ~25 är vid omklädningsrummet, tjejen provar och killen sitter trött utanför och väntar. Plötsligt kommer hon ut. Tjejen: Vad tycker du? 
Killen: Byxorna var väl helt ok, men tröjan var ful som stryk! 
Tjejen (upprört): Tröjan är min!!

Tvillingägg!

Idag när jag skulle göra omelett så knäckte jag ett ägg, så var det två äggulor i den! Är det vanligt? Jag blev först rädd, sen så tyckte jag synd om ägget/äggen. De kunde blivit två fina kycklingar, fast jag undrar hur de hade fått plats i ägget. Jag kanske befriade dem från en plågsam död.

Idag såg vårt specpass ut så här.
1200 insim
20x100fj, var 4:e hård
12x50fj, prog 1-3
4x400fr, prog 1-4

Trodde jag skulle dö. Egentligen är jag ju bröstsimmare, men idag ville Pierre att jag skulle simma fjäril. Kul liksom! Jag var helt slut efter första hundringen. Men jag klarade det och jag är ganska stolt. Fast det var väl inte så sjukt jobbigt egentligen, men för mig som inte simmar fj så ofta så gjorde det ganska ont. Armen gick ju som den gick sen. Kan ju tillägga att jag hade kraftig träningvärk efter gymmet igår!

Annars har dagen inte erbjudit något speciellt. Är lite bränd efter igår, solade 2 timmar innan träningen! Så det har känts idag... Annars har det varit en sugig dag, precis som de flesta andra dagar. Inte kul att gå i skolan när man hellre vill ligga på stranden och steka, äta en jättestor glass och bada i havet! Men det är snart slut på skiten... först ska man bara avverka ett antal prov/redovisningar. Bajs på det.

image116 En del av Donsö hamn! ;)

Plan B

Idag har faktiskt varit en bra dag. Hade lite flyt med spårvagnarna till skolan och sen när jag skulle hem med. Det hör verkligen inte till vanligheterna. De har också skaffat papperskorgar på spårvagnarna har jag märkt. Väldigt smart, har undrat varför det inte funnits sen jag typ åkte spårvagn första gången eller nåt. Så det var på tiden.


Har inte orkat skriva om helgen och jag vet inte om jag orkar göra det heller. Det var kul, eller ja. Aja, skitsamma. Men det är ju kul att du bryr dig i alla fall. Egoist. Men clarion var i alla fall great! Frukosten får 4,5 melonskivor av 5 möjliga. Jag drog av 0,5 för att frukten inte var riktigt mogen, men fy fan vad gott det var ändå. Och turen hem till Fanny var trevlig :)


Imorgon har jag Matte A Nationellt, del 1. Hihi, har inte pluggat något och ska nog inte göra det heller. Det är faktiskt väldigt lätt, men man ska aldrig vara för säker. Helt plötsligt kan någon dra bort mattan under fötterna på en. Fast jag kommer nog få MVG i Matte B, så det ska nog gå fint. 


Vad skönt att veta, min vän 
När du tappar förståndet 
Du inser snart igen 
Att det inte är första gången  

Hon var väl kärleken 
Han var i mitten av en Hurricane 
Och vem tror på evig kärlek? 
Ja, vem tror på den nu?

Groblav/Jam atsröf

Igår var jag då på cotégen. Det var skitkul! Vi satt på ett tak med diverse andra människor. Lite svårt att komma upp/ner men störst problem hade nog Elin! Haha! Jag gillade bäst "gräv bort skåne" flaket. Men det fanns många roliga, tyvärr glömde jag min kamera hos Alicia. Det var svinkallt också, fy fan. Sen käkade vi i alla fall lite mat och gick hem till Alicia och spelade Buzz. Elin vann, men inte konstigt när hon är typ 30 år eller nåt ;) Sen sjöng vi singstar och där var jag grym! 

Idag ska jag bara slappa och sen simma in. Kanske åker en snabbis in till stan, fast det kanske inte är öppet idag? Ikväll ska jag packa inför GP imorgon och så tänkte jag lägga in lite ny musik på ipoden. Nu ska jag i alla fall skriva lite träningsdagbok, har inte skrivit kommentar på nåt pass på hela veckan. fy mig.

RSS 2.0